середу, 25 листопада 2015 р.

Сухопутні війська Збройних Сил України


Сухопу́тні війська́ Збро́йних Сил Украї́ни  — найчисленніший самостійний вид Збройних сил України, головний носій бойової могутності Збройних сил України.
Підтримання міжнародного миру і безпеки є одним з пріоритетних напрямів зовнішньої політики України. Участь у міжнародних миротворчих операціях стала одним з важливих зовнішньополітичних здобутків нашої держави, що стало справжньою школою практичного досвіду, злагодженості та взаємодії для Збройних Сил України.

Україна розпочала миротворчу діяльність у 1992 році. За ці роки за межі держави було відправлено 19 військових формувань типу бригада, батальйон, рота, ескадрилья, загін. Практично залучалось до участі у миротворчій діяльності майже 30 тисячі осіб, понад 2,5 тисячі одиниць техніки, 38 вертольотів.
З 1994 року Україна приєдналась до Програми «Партнерство заради миру», одним з найважливіших напрямів якої є участь підрозділів Збройних Сил України в операціях з підтримання миру.
Участь з'єднань та частин Сухопутних військ України у навчаннях із миротворчої тематики сприяють зміцненню міжнародного авторитету України, відіграють значну роль у підготовці Сухопутних військ. Щорічна програми передбачає цілу низку різноманітних заходів — від широкомасштабних військових маневрів до великих семінарів. Набутий досвід допомагає спільно діяти в операціях по підтриманню миру, пошуково-рятувальних операціях, наданні гуманітарної допомоги. Для наших миротворців, серед яких більшість — контрактники, служба у миротворчих контингентах це чудова можливість побачити світ. Сьогодні у Сухопутних військах України відрядження за кордон у армії країн всього світу стали звичайною справою. Наші військовики переймають там досвід, вивчають мову, техніку. Разом з тим іноземцям теж є чому в нас повчитися. І вони охоче це роблять. Про це свідчать чисельні спільні навчання які на слуху у всьому світі — «Щит миру», «Козацький степ» та інші. Лише в цьому році таких навчань відбулося більше десяти.
Сьогодні у складі місій та сил виконують завдання за призначенням 2 українських миротворчих контингентів:
  • Балкани — національний контингент (УКРПОЛБАТу) в складі КФОР у Косово;
  • 56 окремий вертолітний загін Місії OОH у Республіці Ліберія.
Загалом на сьогоднішній день у складі миротворчих контингентів України виконують завдання за призначенням 500 військовослужбовців, 1215 од. різноманітної техніки та 14 вертольотів.
Спектр завдань, які виконують миротворчі підрозділи, є досить широким. Характер завдань відповідає вимогам статті 6 Статуту ООН і базується на загальноприйнятих вимогах до проведення операцій з підтримки миру:
  • чергування на постах спостереження, патрулювання у зоні відповідальності, охорона церков, супроводження конвоїв;
  • повітряні перевезення персоналу місії, високоповажних осіб та вантажів, патрулювання та спостереження, супроводження переміщення військ, пошуково-рятувальні операції та медична евакуація (56 овз);
  • супровід конвоїв з гуманітарним вантажем, паливом, матеріально-технічними засобами, надання гуманітарної допомоги місцевому населенню (усі підрозділи).
Активну позицію України та її Збройних Сил в миротворчій діяльності показує офіційна статистика ООН, за якою Україна в 2009 році увійшла в першу десятку країн-контрибуторів ООН.
Частини безпосереднього підпорядкування Командуванню Сухопутних військМісце дислокації
1004SCSSLHQ.jpg 1004-а окремий батальйон охорони і обслуговування Командування СВ ЗСУКиїв
Київська область
3-опспп.svg 3-й окремий полк спеціального призначенняКіровоград
169 Desna.jpg 169-й Навчальний центр Сухопутних військ ЗСУ «Десна»Десна
8-опспп.svg 8-й окремий полк спеціального призначенняХмельницький
19rbr.jpg 19-а окрема ракетна бригадаХмельницький
Логотип ВМЦ СВ ЗСУ.png Військово-музичний центр Сухопутних військ Збройних Сил УкраїниЧернігів
270-й відділ імітаційного моделювання бойових дій
Сухопутних військ Збройних Сил України
Житомир
Частина безпосереднього підпорядкування Президенту УкраїниМісце дислокації
OPPU-1.jpg 1-й окремий полк Президента УкраїниКиїв
Київська область
Частини безпосереднього підпорядкування Генеральному штабу Збройних сил УкраїниМісце дислокації
101obogsh.jpg 101-а окрема бригада охорони Військової служби правопорядкуКиїв
Київська область
30-а автомобільна база Генерального Штабу ЗСУ
70-а автомобільна база обслуговування МО України
1-й польовий Проскурівський вузол зв'язку Генерального штабу
70-й вузол зв'язку Генерального штабу
808-й понтонно-мостовий полкБілгород-Дністровський,
Одеська область

Немає коментарів:

Дописати коментар